Vartotojų kainų infliacija JAV balandį sumažėjo iki 3,4 proc.

Vartotojų kainų infliacija JAV praėjusį mėnesį šiek tiek sumenko, rodo trečiadienį paskelbti JAV vyriausybės duomenys. Tai palanki žinia prezidentui Joe Bidenui prieš lapkritį vyksiančius rinkimus.

 Niujorkas, JAV.<br>Andreas Niendorf/unsplash.com nuotr.
 Niujorkas, JAV.<br>Andreas Niendorf/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 5:13 PM

Darbo departamentas pareiškime nurodė, kad metinis vartotojų kainų indeksas (CPI) balandį sudarė 3,4 proc. ir buvo 0,1 proc. mažesnis, nei kovą.

Naujausi skaičiavimai atitinka „Dow Jones Newswires“ ir „The Wall Street Journal“ apklaustų ekonomistų vidutinę prognozę.

Mėnesio infliacija siekė 0,3 proc. Šis įvertis kiek mažesnis, nei buvo tikimasi.

CPI duomenys taip pat palankūs JAV Federalinei rezervų sistemai, kuri padidino palūkanų normas iki aukščiausio lygio per 23 metus, kad tvirtai grąžintų infliaciją į ilgalaikį 2 proc. tikslą.

Tai buvo pirmas metinio įverčio sumažėjimas nuo sausio. Nepaisant to, tiek metinis, tiek mėnesio įverčiai išlieka per aukšti.

Atidžiai stebimas infliacijos rodiklis, kuris neapima nepastovių maisto ir energijos kainų, praėjusį mėnesį taip pat sumažėjo ir jo metinė vertė sudarė 3,6 proc., kai kovą siekė 3,8 proc.

Tuo metu mėnesinis vadinamosios „bazinės“ infliacijos indeksas balandį sudarė 0,3 proc. ir taip pat buvo šiek tiek mažesnis, nei kovą, informavo Darbo departamentas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.